Lina Zakrisson Ensamhetsrevolutionen

Lina Zakrisson skapar sociala ekosystem

Vi blev nyfikna på Lina Zakrisson som driver Ensamhetsrevolutionen och jobbar med social hållbarhet och relationell förvaltning!

Vad är relationell förvaltning?

Vi är vana vid att prata teknisk- och ekonomisk förvaltning i våra hus. Det behövs för att de ska kunna stå och gå. Allt fler fastighetsägare förstår att hur människorna i husen mår är viktigt och intresserar sig för social hållbarhet i större utsträckning. Grannskapet och relationerna mellan husen har stor potential att påverka vår hälsa och välmående.

Varför är detta viktigt?

Mycket enkelt. Ett hus människor trivs i är roligare att bo i, blir enklare att drifta och i förlängningen mer attraktiv på transaktionsmarknaden. Att känna sina grannar och kunna skapa synergier med människorna som bor i vårt grannskap skapar trygga samhällen och nya livschanser.

Du har just släppt boken Grannskapsrevolutionen, berätta?

Grannskapsrevolutionen av Lina Zakrisson

Grannskapsrevolutionen – av Lina Zakrisson

Jag ville göra det enkelt för fastighetsägare att nå sina hyresgäster och väcka liv i den potential som ligger och slumrar i våra bostadsområden. Grannskapsrevolutionen är en inspirerande bok om grannskapets betydelse, fakta kring gemenskap och vår tids folksjukdom ensamheten. I boken finns också 31 tips för ett härligare grannskap och en del där du som läsare själv kan fylla i och skapa din egna grannskapsstrategi.

Vad vill du med boken?

Skapa mer meningsfulla och trygga grannskap samtidigt som jag vill minska ensamheten och stigmat kring den. Jag skrev boken som ett mycket enkelt och konkret sätt för fastighetsägare att göra skillnad och nå sina hyresgäster. En given inflyttningspresent som kan jackas i både i nyproduktion och befintligt bestånd för att lyfta ett område. Efter att pandemin delvis har flyttat hem våra jobb så har hemmet blivit en allt viktigare arena. Grannskapet tid är nu!

Läs mer:
www.ensamhetsrevolutionen.se

ENSAMHETSREVOLUTIONENS GRUNDARE
Lina Zakrisson
Lina är utbildad samhällsplanerare och nationalekonom vid Stockholms Universitet samt vidareutbildad coach. Med över 15 års erfarenhet av fastighetsbranschen har hon jobbat med analys, strategi och affärsutveckling för både bostadsbolag och kommersiella fastighetsbolag.

Lina blandar samhällsplanering, fastighetsutveckling med beteendevetenskap för att skapa miljöer där människor kan leva och väver ihop ekonomisk, ekologisk- och social hållbarhet för ditt projekt.

2023 gav hon ut boken Grannskapsrevolutionen för att fler ska kunna leva ett rikt liv på hemmaplan.

800 1001 rickard